Vijesti

Grape Solutions i Energoinvest najavljuju dugoročno strateško partnerstvo

Partnerstvo između Grape Solutions i Energoinvest-a simbol je namjere zajedničkog ulaska na međunarodno tržište razvoja ekološki održivih informacijskih tehnologija. U predmetnom partnerstvu, uloga Grape Solutions-a je da osigura razvoj jedinstvenog "white-label" softvera, dok Energoinvest nudi svoja hardverska rješenja.

Energoinvest d.d. Sarajevo najavljuje dugoročno strateško partnerstvo s Grape Solutions Plc., vodećom kompanijom za razvoj softvera sa sjedištem u Budimpešti, Mađarska.Partnerstvo između Grape Solutions i Energoinvest-a simbol je namjere zajedničkog ulaska na međunarodno tržište razvoja ekološki održivih informacijskih tehnologija. U predmetnom partnerstvu, uloga Grape Solutions-a je da osigura razvoj jedinstvenog “white-label” softvera, dok Energoinvest nudi svoja hardverska rješenja.

Grape Solutions nudi poboljšanu platformu za upravljanje IoT uređajima, pokretanu mašinskim učenjem, za energetski i komunalni sektor, za “pametne” gradove i zgrade, za električnu mobilnost, za prijevoz ili sektor trgovine nekretninama. Energoinvest pruža širok dijapazon konsultantskih i informatičkih usluga u segmentima energetike, građevinarstva, automatizacije, te informatičkih i komunikacijskih tehnologija.

“Vjerujemo da će naša ambiciozna saradnja s Energoinvestom doprinijeti našem dugoročnom globalnom cilju, a to je pružanje usluga interneta stvari i e-mobilnosti po principu “ključ u ruke” za naše klijente,  i to od platforme za upravljanje pa sve do pametnih uređaja. Partnerstvo nam omogućuje proširenje portfelja usluga, osiguravajući sveobuhvatan razvoj i implementaciju u različitim sektorima”, naveo je Szilárd Széll, izvršni direktor Grape Solutions Plc.

U sklopu partnerstva Grape Solutions i Energoinvest-a, a u cilju jačanja uspostavljenog strateškog saveza, dogovoren je i zajednički marketinški nastup kompanija. Isto službeno započinje u aprilu na Međunarodnom sajmu gospodarstva 2022. u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

“Zahvalni smo na prilici da damo svoj doprinos IoT svijetu, a Grape Solutions smo prepoznali kao pravog partnera za ostvarivanje velikog utjecaja u ovom segmentu. Naš zajednički predan rad, insistiranje na kvaliteti i poslovna vizija zasigurno će se pokazati kao dobitna kombinacija, unatoč izazovnom razdoblju u kojem se trenutno nalazimo. Kombiniranje naših resursa, znanja, vještina i iskustava svakako je formula za uspjeh. Cilj nam je postati inkubator za pametna energetski učinkovita i pouzdana rješenja za sve, što će dovesti do pozitivnih promjena u načinu na kojem živimo i radimo, te u konačnici obogatiti naše društvo. Sigurni smo da ćemo postati renomirano partnerstvo u IoT svijetu kako na regionalnom, tako i na globalnom nivou.” izjavila je Bisera Hadžialjević, direktorica Energoinvest-a d.d. Sarajevo.

Ukratko o Energoinvest-u:
Energoinvest d.d. Sarajevo je etablirani i poznati svjetski brend i kompanija koja od svog osnivanja 1951. godine egzistira na domaćem i inostranom tržištu kao simbol bh. inženjeringa (u oblasti energetike, građevinarstva, automatizacije, informatike i komunikacijskih tehnologija). Energoinvest je jedna od najuspješnijih i najuglednijih multidisciplinarnih razvojnih i inženjerskih kompanija na tržištu BiH te je među vodećima u BiH po obimu aktivnosti u području razvoja, projektovanja i implementacije složenih objekata u zemlji i inostranstvu.

Ukratko o Grape Solutions:
Grape Solutions Plc., osnovana 2006. godine, jedna je od vodećih mađarskih kompanija za razvoj softvera, koja je od svog pokretanja implementirala više od 100 uspješnih poslovnih projekata u različitim industrijama. Tokom proteklih 15 godina, radila je s klijentima kao što su Wizz Air, Bayer, MOL, Rossmann, Pošta Mađarske i Unicef, a Financial Times ju je 2021. godine proglasio jednom od najbrže rastućih evropskih kompanija. Grape Solutions nudi gotove proizvode (u sferi mobilnosti, IoT-a, RPA procesne automatizacije, marketinške automatizacije, Power BI vizualizacije podataka) i usluge (kao što je razvoj softvera prilagođen klijentu, testiranje, UX/UI, poslovna inteligencija, podrška) za različite sektore, prilagođene poslovnim potrebama klijenata.

Similar

Javite nam se

Pošaljite upit i mi ćemo Vas kontaktirati