BOSANSKI ENGLISH

Profil

  Sastavni dio strateške politike Energoinvest d.d. Sarajevo čini zaštita okoliša. Sve aktivnosti kompanije usklađene su sa međunarodnim standardima, te zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini vezanim uz zaštitu okoliša.  

  Kompanija posjeduje Certifikat za sistem upravljanja okolišem prema standardima ISO 14001:2015, što je dokaz da Energoinvest sistemski implementira svoje aktivnosti kroz stalnu  kontrolu i nadzor nad aspektima koji imaju ili mogu imati značajan utjecaj na okoliš.
   
  Ugrađujući  vrhunsku tehnologiju renomiranih svjetskih proizvođača, kompanija postiže ravnomjeran i održiv razvoj koji je u skladu sa najsavremenijim standardima.

  Uz aktivno sudjelovanje Energoinvestovih stručnjaka u procesu usklađivanja domaćih propisa sa evropskim, provodi se stalna edukacija, razvija svijest i povećava motivisanost zaposlenika za unaprijeđenje zaštite okoliša.

  Energoinvest teži da prati svjetske trendove na ovom području, tako da je jedna od rijetkih  kompanija  u Bosni i Hercegovini  koja ima uspostavljen i primijenjen sistem upravljanja okolišem.