BOSANSKI ENGLISH

Profil

   

  Kao vodeća inženjering kompanija u Bosni i Hercegovini, Energoinvest  pruža usluge projektovanja i izgradnje novih, te rekonstrukciju, modernizaciju i revitalizaciju kompleksnih objekata u zemlji i inostranstvu po principu “ključ u ruke”. Svojom poslovnom izvrsnošću i kvalitetom usluga Energoinvest je prepoznat kao pouzdan partner.

  I pored jake konkurencije koja vlada na svjetskom tržištu, kompanija uspješno obezbjeđuje poslove na svojim tradicionalnim tržištima i tržištu regiona, sa tendencijom da se u budućnosti poveća tržišni udio na zahtjevnom tržištu Evropske unije, zemalja  Golfskog zaljeva i zemalja  Turkofonskog područja.

  Na  domaćem  tržištu se u narednom periodu očekuje veliki investicijski zamah i  Energoinvest se želi nametnuti kao lider u projektovanju i izgradnji elektroenergetskih objekata, projekata provođenja energetske efikasnosti, kao i značajnije  učešće u izgradnji autoputa »Koridor Vc«. U cilju povećavanja tržišnog učešća uz zadržavanje vodeće uloge na domaćem tržištu, koriste se različiti oblici partnerskog povezivanja.

  Kako  bi se prilagodio potrebama i zahtjevima tržišta, u pripremi je  strategija za učešće na projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija u oblasti obnovljivih izvora energije, gdje bi Energoinvest uzeo vodeću ulogu na projektima koji se planiraju realizovati u Bosni i Hercegovini, a sa stečenim referencama bi se povećala mogućnost konkurisanja na sličnim projektima na inostranom tržištu.

  Uspješnom poslovanju u najvećoj mjeri doprinosi posjedovanje i usvajanje specifičnih znanja i vještina visoko kvalifikovanih stručnjaka, organizovanih u kompaniji koja prolazi stalni proces razvoja i sposobna je da se brzo prilagodi turbulentnim promjena na tržištu. U tom smislu radi se na motivaciji i  povećanju zadovoljstva uposlenika na način da se jača duh kolektiva i pripadnost kompaniji, razvija timski rad, insistira  na odgovornosti uz istovremeno ulaganje u stručnu naobrazbu.
  Dugoročna vizija zasnovana je na temeljnim  poslovnim  načelima djelovanja kompanije  u savremnim uslovima  svjetskog tržišta koja uključuje daljnji razvoj i kontinuirano povećanje tržišnog učešća, s posebnim naglaskom na vlastiti razvoj i društveno odgovorno poslovanje.
     
                                            Bisera Hadžialjević, dipl.ecc, Direktor