BOSANSKI ENGLISH

Informacije

20.04.2012. - Delegacija Energoinvesta posjetila ranjenike iz Libije

Delegacija Energoinvesta, na čelu sa direktorom mr. Enesom Čengićem, posjetila je 18. aprila ranjenike iz Libije, a koji su prošle sedmice stigli na liječenje u našu zemlju. Radi se o 84 povrijeđene osobe, koje su stradale u tamošnjim ratnim sukobima. Želju za brzo ozdravljenje libijskim ranjenicima uputili su Ibrahim Efendić, novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Libiji i Sami Agila, otpravnik poslova Ambasade Libije u BiH. U razgovoru sa Libijcima, direktor Čengić je izrazio uvjerenje da će oni u BiH imati svu potrebnu njegu i pomoć.

- Bosanskohercegovački i libijski narod su prošli kroz teške historijske periode. Bosanci i Hercegovci tokom devedesetih godina prošlog vijeka, a Libijci nedavno. Ideja slobode, koja je bila osnovni motiv i vaše i naše borbe, je nešto za čim tragaju sve nacije i za što se vrijedi boriti. Energoinvest, kompanija na čijem sam čelu, ima dugu tradiciju poslovanja u Libiji, gdje smo uvijek nailazili na dobrodošlicu vašeg naroda. Naše poslovanje u vašoj zemlji se nastavlja i Libija je jedna od naših glavnih poslovnih uzdanica. Vjerujem da će tako i ostati. Uvjeren sam, također, da ćete ovdje u Sarajevu imati svu potrebnu njegu i pomoć, a u domaćinima sigurno imate dobronamjerne prijatelje.

Vaše rane su svježe, a misli, okrenute ozdravljenju i vašoj Libiji. Sarajevo i Bosna i Hercegovina će uvijek rado pružiti ruku prijateljstva libijskom narodu. Uvjeren sam da će vam naši doktori, medicinari i stručnjaci pomoći da što prije ozdravite i da se vratite u voljenu Libiju – kazao je, između ostalog, u svom obraćanju direktor Čengić.