Usluga

Trafostanice

Ugradnja i puštanje u rad trafostanice

Ispravna instalacija, testiranje i puštanje u rad ključni su za pouzdan rad bilo kojeg sistema, bez obzira radi li se o instalaciji nove trafostanice ili se nadograđuje i obnavlja postojeća.
Edd ima sveobuhvatno iskustvo u ugradnji opreme i puštanju u rad projekata širom svijeta, dosljedno primjenjujući visoke zdravstvene i sigurnosne standarde. Naše kvalificirano osoblje koristi dobro definirane postupke i može ponuditi širok spektar usluga, uključujući planiranje, koordinaciju, upravljanje, nadzor i inspekcije, kao i obuka za operatere.

Bogato iskustvo i visok nivo stručnosti i posvećenosti u ovoj oblasti inženjeringa pozicionirali su Edd na mjesto jednog od glavnih partnera prenosnih i distributivnih energetskih kompanija i privatnih investitora. Prateći trendove u oblasti elektroenergetike realizovali smo brojne projekte od nacionalnog značaja.


Energoinvest nudi najsavremenija, cjelovita rješenja po sistemu ‘ključ u ruke’ uz spremnost da ispoštuje specifične zahtjeve projekata i tržišta na kojem se projekti realizuju.


Kompanija Energoinvest pruža niz usluga izgradnje trafostanice u prijenosnoj i distribucijskoj mreži do 420kV: projektovanje i izgradnju novih trafostanica (građevinski i elektromontažni radovi) te rekonstrukciju, modernizaciju i proširenje postojećih objekata.

Timovi kompanije Energoinvest vrše ispitivanje, testiranje i puštanje u rad, kao i projekte uvođenja trafostanica i objekata za proizvodnju električne energije u sistem NDC -a (Nacionalnog dispečerskog centra) daljinskog upravljanja i nadzora.

Dugogodišnje iskustvo u oblasti izgradnje i puštanja u rad trafostanica, kao i ugled pouzdanog poslovnog partnera, potvrđuju reference stečene u preko 30 zemalja svijeta, za završene projekte i ugovore koji su u toku.
Više od 6700 trafostanica naponskog novoa od 12 kV do 36 kV.

Više od 490 trafostanica naponskog novoa 72,5 kV do 420 kV.

Elektroenergetski projekti/paketi za 22 hidroelektrane i 8 termoelektrana.

Elektroenergetski paketi – 8 projekata u naftnoj industriji.

Katodna zaštita 130 naftnih bušotina na naftnim poljima.

Sistem katodne zaštite za čelik u betonskom vodovodu – dužina 400 km

Područja djelatnosti

Trafostanice u prijenosnoj i distribucijskoj mreži do 420kV
Elektroenergetski projekti/paketi u hidro i termoelektranama te složenim industrijskim objektima
Elektroenergetski projekti/paketi u naftnoj industriji
Katodna zaštita od korozije za procesnu industriju i cjevovode

Javite nam se

Pošaljite upit i mi ćemo Vas kontaktirati