Usluga

Dalekovodi

Hiljade kilometara izgrađenih i testiranih dalekovoda, svih naponskim nivoa do 500 kV, širom svijeta predstavljaju reference kompanije Energoinvest.
Već godinama, ekipe Energoinvesta su postale prepoznatljive po realizaciji projekata izgradnje trafostanica i dalekovoda po sistemu “ključ u ruke.”
Poslovi rekonstrukcije, sanacije i proširenje postojećih dalekovoda: projektovanje, građevinske radove izgradnje temelja i uzemljenja, montažu stubova i elektromontažne radove. Uz instalaciju OPGW-a: montažu ormara i ODF-ova, splajsovanje i ispitivanje optičkih vlakana, montažu optičkih spojnih kutija, realizovanje optičkih linkova i ispitivanje optičkog spojnog puta.

Strateška prisutnost na tržištima diljem svijeta i niz uspješno realizovanih projekata osigurala je kompaniji Energoinvest za partnere nacionalne elektroprenosne i distributivne kompanije, te vodeće investitore energetskih proizvodnih kapaciteta.

Portfolio realiziranih projekata je pokazatelj stručnosti u izvođenju elektromontažnih radova. Reference kompanije Energoinvest čine projekti izgradnje 250 km dalekovoda od 110 kV u saradnji s Kompanijom za prijenos električne energije Albanije (Albania OST); projektiranje, isporuku, izvođenje radova i puštanje u pogon dalekovoda 400 kV po principu ključ u ruke u saradnji s kompanijom TANESCO.

U razdoblju od 55 godina postojanja ENERGOINVEST – Edd projektirao je, proizveo i postavio dalekovode svih naponskih nivoa širom svijeta. Oko 80% svojih aktivnosti Energoinvest je plasirao kroz projekte u inostranstvu.


Projektirano je i izgrađeno više od 59 000 kilometara dalekovoda, a proizvedeno je i na gradilišta isporučeno oko 800 000 tona dalekovodnih stubova.

Struktura izgrađenih dalekovoda po naponskim nivoima je sljedeca :

Osnovna djelatnost

Konzalting, projektiranje,
Inženjering, nabava,
Izgradnja, puštanje u pogon,
Nadzor, mehanička ispitivanja,
Niskogradnja, instalacije
Obuka kupca

Područja djelatnosti

Vertikalni transportni sistemi kao što su ski liftovi, žičare i industrijske žičare

Podzemni energetski kablovi

Projekti dalekovoda svih naponskih nivoa do 500kV

Mehanička ispitivanja stubova dalekovoda i drugih čelično-rešetkastih konstrukcija
Vertikalni transportni sistemi kao što su ski liftovi, žičare i industrijske žičare

Telekomunikacijske antene
Podzemni energetski i optički kablovi

Elektrifikacija naftnih bušotina

Javite nam se

Pošaljite upit i mi ćemo Vas kontaktirati