Usluge

Energoinvest, d.d. – Sarajevo se kroz više od 70 godina poslovanja razvio u vodeću multidisciplinarnu inženjering kompaniju u Bosni i Hercegovini, koja pruža usluge projektovanja, isporuke opreme i izgradnje kompleksnih objekata širom svijeta po principu „ključ u ruke“.

Energoinvest je izvozno orijentisana kompanija koja je tokom svog postojanja izgradila desetine hiljada kilometara dalekovoda, hiljade trafostanica i značajan broj hidro i termo elektrana, termoenergetskih i procesnih postrojenja zahvaljujući vještini, znanju i iskustvu Energoinvestovih stručnjaka.

Kvalifikovani stručnjaci su od presudnog značaja za postizanje ciljeva kompanije i u tom smislu Energoinvest podstiče uposlenike da na najbolji način koriste individualne sposobnosti kroz ulaganje u njihovo obrazovanje i usavršavanje.

Usluge

Trafostanice

Ugradnja i puštanje u rad trafostanice
ispravna instalacija, testiranje i puštanje u rad ključni su za pouzdan rad bilo kojeg sistema, bez obzira radi li se o instalaciji nove trafostanice ili se nadograđuje i obnavlja postojeća.
Energoinvest ima sveobuhvatno iskustvo u ugradnji opreme i puštanju u rad projekata širom svijeta, dosljedno primjenjujući visoke zdravstvene i sigurnosne standarde.

Usluge

Dalekovodi

Hiljade kilometara izgrađenih i testiranih dalekovoda, svih naponskih nivoa do 500 kV, širom svijeta predstavljaju reference kompanije Energoinvest.
Već godinama, ekipe Energoinvesta su postale prepoznatljive po realizaciji prokata izgradnje trafostanica i dalekovoda po sistemu “ključ u ruke.”
Poslovi rekonstrukcije, sanacije i proširenje postojećih dalekovoda: projektovanje, građevinske radove izgradnje temelja i uzemljenja, montažu stubova i elektromontažne radove.

Usluge

Termoenergetika

U području termoenergetike Energoinvest posjeduje veliko iskustvo i visok nivo tehničke stručnosti, pogotovo u području proizvodnje energije iz tradicionalnih izvora energije. Energoinvest je učestvovao u pripremi i realizaciji investicija te pružanju tehničke podrške tokom izgradnje i puštanja u pogon gotovo svih većih termoenergetskih objekata, postrojenja i sistema u Bosni i Hercegovini, kao i u regionu.

Usluge

Hidroenergetika

Kao pionir razvoja hidroenergetike u Bosni i Hercegovini, Energoinvest je učestvovao u razvoju gotovo cijelog hidroenergetskog sistema u kojem je projektovao većinu hidroelektrana. Do danas je na osnovu Energoinvestovih projekata izgrađeno više velikih hidroelektrana koje su stekle čvrst i zavidan ugled u Bosni i Hercegovini, kao i inostranstvu. Energoinvest je izradio i brojne projekte malih hidroelektrana, od kojih je većina i izgrađena.

Usluge

Arhitektura i građevinarstvo

Arhitektonsko – građevinski odjel se specijalizirao za izradu svih vrsta projekata raznih namjena i veličina, od stambenih objekata do industrijskih, poslovnih i sportskih objekata.

Termoenergetski objekti

Hidroenergetski objekti

Industrijski objekti

Objekti u elektroenergetici

Javne zgrade i objekti

Postrojenja za tretman otpadnih voda

Usluge

Informacione i komunikacione tehnologije

Rješenja po sistemu “ključ u ruke”  telekomunikacijske sisteme (sdh, pdh, wdm/dwdm, plc, teleprotekcija, wimax, p2p i p2mp, radio uhf/ hf/ vhf/ sdh/ pdh/ethernet, sistemi napajanja, šelteri)

Telekomunikacijske pristupne mreže

Optički spojni putevi, optičke mreže i hibridne (hfc) mreže

Infrastruktura baznih stanica

4g lte/lte+

 Tradicionalni i ngn komutacioni sistemi (pax/pabx, xdsl, msan, softswitch, oss/bss)

Druga integracijska telekomunikacijska rješenja za operatore mobilne/fiksne
mreže, kao i za kompanije iz naftnog, gasnog i elektroprivrednog sektora

Usluge

Nafta i plin

Energoinvest, d.d.-Sarajevo je od samih početaka osamdesetih godina dvadesetog vijeka nosilac ideje gasifikacije Bosne i Hercegovine. Ta ideja se kasnije u potpunosti realizovala kroz projektovanje i nadzor nad realizacijom cjelokupnog projekta izgradnje gasovoda u Bosni i Hercegovini tako da se s punim pravom može reći da je Energoinvest, d.d.-Sarajevo glavni nosilac svih aktivnosti u poslovima sa prirodnim gasom na području Bosne i Hercegovine.

Usluge

Trgovina i usluge

Uvoz gasa za potrebe tržišta Bosne i Hercegovine.

Angažman radne snage iz Bosne i Hercegovine i inostranstva u cilju pružanja usluga na naftnim poljima i terminalima.

Nabavka i prodaja, u Bosni i Hercegovini i inostranstvu serijske elektroopreme i rezervnih dijelova, armatura i rezervnih dijelova, mašinske opreme i rezervnih dijelova.

Kompenzacioni, vezani i reeksportni poslovi.
Zastupanje i posredovanje u oblasti trgovine.

Poslovi izdavanja u zakup poslovnog prostora i objekata u vlasništvu Energoinvest-a d.d.

Usluge

Blum R&D labs - Smart City tehnologije

Blum lab su tehnološka rješenja za mjerenje onečišćenja vazduha je projekat nastao u saradnji Energoinvesta, vodeće inženjerske kompanije u Bosni i Hercegovini i UNDP-a.
Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, ima jedno od najgorih zagađenja zraka u Europi. Ovim se projektom nastojalo pridonijeti smanjenju onečišćenja prikupljanjem pouzdanih i relevantnih podataka o izvorima onečišćenja te njihovim stavljanjem na raspolaganje javnosti za društvenu i znanstvenu upotrebu.

Usluge

Zaštita okoliša, uređenje vodenih tokova i tretman voda

Zaštita okoliša je skup odgovarajućih aktivnosti i mjera kojima je cilj sprečavanje onečišćenja i zagađenja okoliša, sprečavanje nastanka šteta, smanjivanje i/ili otklanjanje šteta nanesenih okolišu te povrat okoliša u stanje prije nastanka štete. Uzimajući u obzir sve navedeno Energoinvest u sklopu svojih projekata obrađuje i zaštitu okoliša, uređenje vodenih tokova, kao i tretman voda.

Javite nam se

Pošaljite upit i mi ćemo Vas kontaktirati