BOSANSKI ENGLISH

Profil

   

  Kao vodeća inženjering kompanija u Bosni i Hercegovini, Energoinvest  pruža usluge projektovanja i izgradnje novih, te rekonstrukciju, modernizaciju i revitalizaciju kompleksnih objekata u zemlji i inostranstvu po principu “ključ u ruke”. Svojom poslovnom izvrsnošću i kvalitetom usluga Energoinvest je prepoznat kao pouzdan partner.

  I pored jake konkurencije koja vlada na svjetskom tržištu, kompanija uspješno obezbjeđuje poslove na svojim tradicionalnim tržištima i tržištu regiona, sa tendencijom da se u budućnosti poveća tržišni udio na zahtjevnom tržištu Evropske unije, zemalja  Golfskog zaljeva i zemalja  Turkofonskog područja.

  Na  domaćem  tržištu se u narednom periodu očekuje veliki investicijski zamah i  Energoinvest se želi nametnuti kao lider u projektovanju i izgradnji elektroenergetskih objekata, kao i značajnije  učešće u izgradnji autoputa »Kordor Vc«. U cilju povećavanja tržišnog učešća uz zadržavanje vodeće uloge na domaćem tržištu, koriste se različiti oblici partnerskog povezivanja, te korištenje potencijala kroz nedavno osnovanu grupaciju Energoivest Group.

  Kako  bi se prilagodio potrebama i zahtjevima tržišta, u pripremi je  strategija za učešće na projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija u oblasti obnovljivih izvora energije, gdje bi Energoinvest uzeo vodeću ulogu na projektima koji se planiraju realizovati u Bosni i Hercegovini, a sa stečenim referencama bi se povećala mogućnost konkurisanja na sličnim projektima na inostranom tržištu.

  Uspješnom poslovanju u najvećoj mjeri doprinosi posjedovanje i usvajanje specifičnih znanja i vještina visoko kvalifikovanih stručnjaka, organizovanih u kompaniji koja prolazi stalni proces razvoja i sposobna je da se brzo prilagodi turbulentnim promjena na tržištu. U tom smislu radi se na motivaciji i  povećanju zadovoljstva uposlenika na način da se jača duh kolektiva i pripadnost kompaniji, razvija timski rad, insistira  na odgovornosti uz istovremeno ulaganje u stručnu naobrazbu.
  Dugoročna vizija zasnovana je na temeljnim  poslovnim  načelima djelovanja kompanije  u savremnim uslovima  svjetskog tržišta koja uključuje daljnji razvoj i kontinuirano povećanje tržišnog učešća, s posebnim naglaskom na vlastiti razvoj i društveno odgovorno poslovanje.
     
                                            Bisera Hadžialjević, dipl.ecc, Direktor